Spørgsmål og svar
Vi tager følgende betalingsmetoder i webshoppen
Fragt
- 49,- GLS pakkeshop
- 72,- GLS privatadresse
- 59,- Postnord pakkeshop
- 64,- Postnord erhvervsadresse
- 74,- Postnord hjemmeadresse
Du kan i kassen vælge betaling med faktura.
Dette kræver at du indtaster et aktivt CVR / EAN nummer og at du bruger en e-mail adresse fra det firma du handler fra.
Vi tjekker altid gyldigheden af firmaet hvis der vælges faktura betaling.
Betingelserne er 14 dages kredit.
Hvis du ikke har fået svar på dine spørgsmål gennem sitet er du mere end velkommen til at kontakte os.
Spørgsmål og svar om ultralydsrensning
Her finder du en introduktion til ultralydsrensning med de mest forekommende spørgsmål og svar.
Hvis du mener at her mangler nogle svar er du velkommen til at maile spørgsmål til info@corpax.dk
Hvad er ultralydsrensning?
Ultralydsrensning er en alternativ rensemetode til traditionel mekanisk rensning. Ultralydsrensning har nu i mange år været den ultimative metode indenfor rensning. Det smarte ved ultralydsrensning er at hver eneste del af emnet påvirkes og renses under ultralydsrensningen. Den mekaniske eller ioniske binding af snavs til emnet, der skal renses, bliver brudt.
Ultralydsrensning kan ses som modpol til mekanisk rensning, der efterlader de dele af emnet, der ligger i fordybninger, kroge, hjørner og andre steder der er svære at nå ”udefra”, urengjorte.
Desuden er der ingen friktion forbundet med ultralydsrensning. Rengør man emner med en klud eller børste vil der altid være en form for slid alene af den mekaniske påvirkning og ved sarte emner kan det være nok til at ødelægge emnet.
Hvordan virker ultralydsrensning?
Ultralyd er lyd, der har en frekvens højere end vi kan høre, ofte defineret som lyd i området 20 KHz og op. Lydbølger flytter molekyler i det de bevæger sig igennem. Lyd har forskellig hastighed i forskellige materialer. Lydens hastighed er lavere i luft end i vand.
Men det der betyder noget ved ultralyd som rense værktøj er, at lydbølgerne får molekyler til at bevæge sig frem og tilbage. I elastiske materialer som luft, vil lydbølgen reelt være en bølge, trykket øges, og falder så.
I ikke-elastiske materiale som væsker vil der optræde ”huller” når bølgen trækker sig tilbage. Disse huller (vakuum) vil implodere, falde sammen, og det foregår på kort tid og med stor styrke.
Trykændringer give temperatur ændring og det er beregnet at temperaturen i et imploderende hul, kan gå op til flere tusinde grader og trykket tilsvarende blive enormt.
Rensevæsken og de kemikalier der er i, vil sammen med de enorme temperatur og tryk-forskelle ultralyden medfører, resultere i at skidt og snavs rystes løs fra emnet man renser og opslemmes i rensevæsken.
Nogle snavs-partikler er bundet til emnet af fysiske kræfter, grundet størrelse og overfladespænding, andre er bundet af kemiske kræfter, ioniske kræfter.
Hvorfor skal jeg bruge en kurv?
Materiale der skal renses skal placeres i en kurv. Materiale skal være 1-2 cm. fra væggen, rører materiale væggen i tanken reflekteres effekten direkte og ultralyds-transduceren kan derved beskadiges.
Hvilken ultralydsfrekvens er bedst?
Der er ikke et entydigt svar på dette. Forskellige behov løses med forskellige frekvenser. Lavere frekvens betyder større bobler og mere intense implosioner. Højere frekvens betyder mindre men flere bobler.
Hvilke væsker er bedst til ultralydsrensning?
Brændbare væsker kan ikke anbefales pga. en eventuel brandfare. Rent postevand tilsat en sæbe / rensevæske der bryder overflade spændingen og opløser fedt giver det bedste resultat.
Læs mere om vores rensevæsker her valg af rensevæske
Skal rensevæsken opvarmes?
Det er ikke et krav for at ultralydsrensningen fungere men det er bedst at bruge varm væske i renseprocessen.
Man kan sammenligne det med at vaske hænder. I koldt vand uden sæbe går skidtet ikke af, med sæbe kan man få dem rene.
Med varmt vand og sæbe får man oftest alt skidtet nemt af.
Arbejdstilsynets vejledning omkring ultralyd
Se hvad Arbejdstilsynet skriver i deres AT-vejledning omkring brug af ultralyd, klik på dette link Arbejdstilsynet – Brug af ultralyd
Vil du læse mere om ultralydsrensning?
Du kan læse mere på https://ultralydsrenser.dk/