Brug af ultralydsrensning i industrien

Ultralydsrensning har i lang tid været industriens foretrukne rensemetode, da ultralydsrensning hurtigt, effektivt og stort set mandskabsfrit kan løse renseopgaver, der tidligere har involveret mange mandetimer og skadelige opløsningsmidler for at opnå et brugbart niveau af rengøringen.
Herunder ses resultatet af ultralydsrensning af et grov filter fra en medicinsk produktionsvirksomhed. Tidligere havde firmaet en container stående udenfor med et acetone baseret skyllerense setup, dette blev erstattet af ultralydsrensning af filtret i en 10% opløsning af vores industrirens Soniclean SS-D100.

Filer før ultralydsrensning
Filter under ultralydssrensning
Filer efter ultralydsrensning

Eksempel

I videoen til højre ses resultatet af en rensetest for kvalitetsafdelingen hos en Svensk verdensomspændende koncern. Kunden skulle have afrenset en hvid fremkaldervæske der blev anvendt i forbindelse med deres kvalitetskontrol.
Da det var vigtigt for kunden at renseprocessen i forbindelse med kvalitetskontrollen var 100% standardiseret valgte de en ultralydsrenser fra Italienske Soltec. Soltec´s ultralydsrenser serie Sonica er fuldelektroniske, bruger programmerbare ultralydsrensere. Det er muligt for brugeren at definere brugerprogrammer så renseprocessen altid bliver den samme, hvilket i dette setup var vigtigt.

Resultalt

På billederne til højre ses emnerne før og efter ultralydsrensning.

Ultralydsrensere og rensevæske til industri

Corpax.dk har de sidste 10 år leverer ultralydsrensere og rensevæsker til danske industrivirksomheder.
Ultralydsrenser modellerne er primært Powersonic fra Tyske Martin Walter,  Sonica fra Italienske Soltec, PowerSonic fra Tyske qteck og Dema fra Tyske Dema, spændende fra 2 til 360 liters kar.
Rensevæskerne vi fører er en universal ultralydsrenser rensevæske SS-A100 fra Soniclean og en industri rensevæske SS-D100 ligeledes fra Soniclean, disse 2 modeller har løst opgaven i 95% af de test rensopgaver vi har udført.